В Україні набув чинності закон про реформу рибної галузі

0

З 28 квітня вступив у дію Закон №7616, який розпочинає реформу в галузі рибного господарства. Це сприятиме відновленню галузі, боротьбі з корупційними схемами та збільшенню доходів місцевих бюджетів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства за даними Укрінформу.

Закон №7616 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури» передбачає створення Єдиної державної електронної системи управління галуззю з метою цифровізації галузі, запровадження механізму видачі дозвільних документів в електронній формі, забезпечення всіх риболовних суден засобами дистанційного контролю, встановлення законодавчих вимог до рибоприймальних пунктів для обліку виловлених водних біоресурсів і продукції з них.

Міністерство аграрної політики та продовольства стверджує, що з прийняттям цього закону електронні аукціони на право промислового вилову риби будуть повноцінно працювати, що раніше проводилося як урядовий експеримент. Прозорий механізм торгів створить рівні умови економічної конкуренції та забезпечить рівний доступ до промислу для нових суб’єктів господарювання.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.