Бойко обговорив з американським послом “смерть” “Нафтогазу”

0

Поделиться в соц. сетях

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко і спеціальний посланник держдепартаменту США з питань енергетики в Євразії Річард Морнінгстар обговорили реформування НАК “Нафтогаз України” та лібералізацію енергетичного ринку країни.

Як повідомила прес-служба міністерства, в ході минулого в Києві третього засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки сторони обговорили інвестиційний клімат, субсидії і тарифи в енергосекторі країни, а також торкнулися питань модернізації інфраструктури, стану і перспектив співпраці з американськими компаніями.

“Домовленості, досягнуті під час другого засідання робочої групи, втілюються шляхом впровадження послідовної політики, спрямованої на реформування енергетичного сектора України, зокрема, в частині лібералізації енергетичного ринку, реформування нафтогазового сектора, в тому числі, відповідно до зобов’язань, пов’язаних з приєднанням України до договору про заснування Енергетичного співтовариства”, – цитує прес-служба Бойка.

Глава Міненерговугілля запросив Морнінгстара до участі в проекті “Український політичний діалог: природний газ та енергетичне майбутнє України” і в підсумковій конференції, яка відбудеться в кінці року.

Проект реалізується із залученням американської компанії IHS CERA, яка як консультант узагальнить оцінки бізнесу щодо оптимальних шляхів реалізації потенціалу України у сфері природного газу із традиційних і нетрадиційних джерел.

Бойко також висловив задоволення співпрацею України з американськими компаніями Exxon Mobil, Chevron і Halliburton.

Міністр вкотре запевнив, що Україна є надійним партнером при транзиті природного газу і проводить роботу в рамках реалізації спільної заяви, підписаної за результатами Міжнародної конференції з модернізації газотранспортної системи України для підвищення рівня енергетичної безпеки України та ЄС.

У свою чергу Морнінгстар підтвердив, що США зацікавлені у розвитку співробітництва з Києвом і посиленні енергетичної безпеки України.

Источник:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.