Івано-Франківськ: люди перекрили вулицю, протестуючи проти незаконної забудови

0

Кілька десятків івано-франківців перекрили вулицю на перехресті Мазепи-Гординського, постійно ходячи пішохідним переходом. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, так мешканці десяти будинків протестували проти незаконної, на їхню думку, забудови.

Понад годину тривала акція, внаслідок чого на центральних вулицях міста утворилися багатокілометрові затори. Пропускали тільки автомобілі швидкої допомоги (на вулиці Мазепи розташована міська лікарня).

Люди звинувачують фірму-забудовника в самовільному захопленні земельної ділянки, а також виступають проти висотної забудови на місці малоповерхової.

«Хочемо привернути увагу, що у нас біда, нам створюють кам’яний мішок, будова ведеться душе швидкими темпами, і якщо з’явиться ще один поверх, нам буде ще важче відстоювати свої інтереси», – заявила одна з учасниць акції Оксана Соколан.

До протестувальників спершу приїхали представники УМВС, які назвали порушенням порядку таке блокування руху автотранспорту, тому люди акцію продовжили на тротуарі.

За словами першого заступника керівника інспекції Держархбудконтролю Миколи Дорошенка, забудовник отримав право на спорудження триповерхового будинку, однак згодом проектна документація була змінена на восьмиповерховий. Наразі роботи на будові призупинені.

Мешканці передали звернення представникам влади і вимагають експертної оцінки проектної документації.

Заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель повідомив, що відбудеться засідання робочої групи з участю забудовників, дозвільних організацій і мешканців.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.